Bedrijfsprocessen automatiseren?

Een greep uit onze diensten

Heeft u het idee dat bepaalde processen in uw bedrijf veel sneller en efficiënter uitgevoerd kunnen worden? Of merkt u dat er bij bepaalde handelingen veel tijd verloren gaat? Wellicht heeft u baat bij het automatiseren van bepaalde bedrijfsprocessen

Door bedrijfsprocessen te automatiseren kunt u slimmer en efficiënter werken. Met behulp van procesautomatisering verlopen processen altijd volgens een vaste structuur, waardoor er veel sneller gewerkt kan worden en er relatief minder fouten worden gemaakt.

Hoe kan ik bedrijfsprocessen automatiseren?

Allereerst dient u in kaart te brengen welke processen er allemaal binnen uw bedrijf zijn. En welke taken vallen dan allemaal onder zo’n proces? Wellicht worden sommige taken handmatig uitgevoerd terwijl er voor andere taken al gebruik gemaakt wordt van software. Wat er vervolgens moet gebeuren is dat deze taken binnen zo’n proces met elkaar verbonden worden. Dit doen we door software voor de ontbrekende schakels te ontwikkelen. 

Tevens is het belangrijk dat u bedenkt bij welke processen u het meeste baat zou hebben als deze worden geautomatiseerd. Denk hier bijvoorbeeld aan processen die u op dit moment relatief veel tijd kosten om uit te voeren. Door nauwkeurig te analyseren welke processen er allemaal binnen uw bedrijf zijn en in kaart te brengen bij welke processen u baat zou hebben als deze geautomatiseerd worden, kunnen wij voor u aan de slag. 

Niet alleen taken die veel tijd kosten zijn het waard om geautomatiseerd te worden, ook taken die dagelijks of wekelijks frustratie opleveren bij u of uw werknemers. Zouden uw klanten bijvoorbeeld liever zelf iets in een systeem invoeren, terwijl ze dit nu via een van uw werknemers moeten regelen? Of, kost een bepaalde handeling veel tijd voor u of uw personeel en zou dit veel sneller kunnen door automatisering? Dan is het het waard om deze processen in kaart te brengen en te automatiseren. 

Voorbeelden van procesautomatisering

We geven u een aantal voorbeelden van procesautomatisering, want wat houdt het nu precies in? Bij procesautomatisering gaat het om het geautomatiseerd aansturen van (productie)processen zodat deze effectiever verlopen. Tevens wordt ook het rendement van de organisatie hiermee verhoogd omdat bepaalde processen efficiënter aangestuurd kunnen worden. 

Bij bedrijfsprocessen automatiseren kunt u denken aan het automatisch aan laten sturen van machines, in plaats van dit handmatig te doen. Maar ook het digitaliseren van planningen en het koppelen van productieprocessen aan uw website zijn voorbeelden van procesautomatisering. 

Waarom het automatiseren van bedrijfsprocessen relevant is

  1. Bespaar kosten. Doordat (een deel van) uw bedrijsprocessen automatisch verlopen, heeft u beter inzicht in allerlei data, bijvoorbeeld in uw voorraadbeheer. 
  2. Geef structuur aan je organisatie. Niet alleen kan er veel efficiënter gewerkt worden, ook verkleint u de foutmarge binnen uw bedrijfsprocessen. 
  3. Klantgerichter werken. Omdat uw systemen aan elkaar gekoppeld worden krijgt u beter inzicht in de afhandeling van een order. 
  4. Productiever samenwerken. Informatie is de key, collega's hoeven niet langer op elkaar te wachten om informatie uit te wisselen. 
  5. Continuïteit. Uiteraard moeten bepaalde processen nog steeds handmatig nagekeken worden. Maar wanneer iemand door ziekte of om een andere reden niet aanwezig is, blijven de processen gewoon doorlopen. 

Bedrijfsprocessen laten automatiseren

Bij ProAutNorm zijn wij er in gespecialiseerd om software te ontwikkelen. Bedrijfsprocessen automatiseren vergt maatwerk, want geen enkel bedrijf en proces is hetzelfde. Heeft u een slimme oplossing nodig? Neem dan vrijblijvend contact op met een van onze programmeurs en ontdek wat ProAutNorm én procesautomatisering voor uw bedrijf kan betekenen.  

Neem contact met ons op