Ontwikkeling van een ERP systeem met maatwerk software

De letters ERP staan voor de term: Enterprise Resource Planning (ERP) dit is software voor bedrijfsprocessen en het beheer van deze processen.

Dit simpelweg software waarmee een organisatie binnen één systeem met geïntegreerde toepassingen de processen binnen een bedrijf te beheren, controleren, en automatiseren.

Bij ERP-software zijn er in verschillende soorten en maten. Echter de basiselementen van ERP software die u tegen zult komen zijn in grote lijnen hetzelfde.

Planning, productie, verkoop en marketing, applicaties en gebruikers interface. En dit alles - in één database, zijn een van de veel voorkomende eigenschappen van deze systemen.

Het ERP-systeem en de bedrijfsprocessen

ERP software wordt gezien als bedrijfsapplicaties en vaak ook op maat ontwikkeld, zodat deze optimaal kan presteren. en voorzien in de behoefte van de klant. Deze software is veelal gericht op gebruik door grotere bedrijven, vereist vaak een toegewijd team van specialisten en professionals.

Om ervoor te zorgen dat alles correct en na behoren werkt (en blijft werken). Upgrades implementatie, maar ook onderhoud van het systeem, zodat het synchroon loopt met datgene wat er op de werkvloer gebeurd.

ERP applicaties en systemen worden ook vaak ingezet bij kleine bedrijven en zijn daarentegen een lichtgewicht software oplossingen voor bedrijfsbeheer.

Managen en deze zijn vaak ook geheel op maat gemaakt en aangepast naar de behoeften van de klant. Deze (kleine) ERP applicaties kunnen zowel online als offline in worden gezet.
 

Nadelen van een maatwerk oplossing

Twee grootste nadelen aan deze oplossingen zijn vaak:

 1. De prijs van een systeem
 2. Implementatie / integratie met uw bedrijfsprocessen

De kosten van een pakket kunnen erg hoog zijn bij een ingewikkeld productieproces. Dit moet op maat worden ontwikkeld (maatwerk). Daarbij komt ook nog dat toekomstige upgrades zal de software opnieuw handmatig worden aangepast en ben je afhankelijk van een externe partij. Dit kan daarom hoge kosten met zich mee brengen.

Dit is bij ProAutNorm niet aan de orde omdat onze software zo wordt ontwikkeld dat het door elk specialistisch bedrijf aangepast zou kunnen worden. Ook bieden wij standaard pakketten aan waarmee de klant zelf nieuwe velden, extra functionaliteiten, controles of complete workflows toe kan voegen zonder dat wij daarvoor nodig zijn.


Contact ProAutNorm voor direct advies

 

Toepassingen in de praktijk

Meest voorkomende ERP oplossingen zijn te vinden in o.a. bedrijven te maken hebben met: (product)planningen, inkopen/ verkopen, voorraadbeheer, distributie, boekhouding, marketing, financiën en HR. Een bedrijf gebruikt meestal een combinatie van verschillende oplossingen en opties, een aantal voorbeelden:

 • Distributie proces en beheer
 • Voorraad beheer
 • Leveren van specifieke binnen een bepaalde branche
 • Product configurator voor prijzen
 • Financiële gegevens beheren en monitoren
 • Project Planning
 • Automatiseren van handelingen (robots)
 • Standaardiseren en optimaliseren van bedrijfsprocedures
 • Kwaliteit beoordeling en controle op producten / diensten
 • Accounting en financiële applicaties
 • Beheer HRM (human resources - payroll)

Het basisdoel voor het gebruik van een ERP systeem is om één centrale opslagplaats te bieden voor alle informatie. Door alle verschillende ERP koppelingen en integraties deze gegevens, wordt de flow in de hele organisatie verbeterd.


ERP systemen en applicatie van ProAutNorm
 

Trends en ontwikkeling binnen ERP systemen

De laatste jaren zijn er veel nieuwe technologieën ontwikkeld, waar Proautnorm en ons team van specialisten optimaal gebruik van maak. De volgende nieuwe en voortdurende computer trends is de toekomst als het gaat om ERP-software:

Mobiele ERP-systemen

Leidinggevenden en medewerkers willen real-time toegang tot informatie, ongeacht waar ze zich bevinden. Bedrijven zullen mobiele ERP omarmen voor de rapporten, dashboards en om belangrijke bedrijfsprocessen uit te voeren.

Cloud-ERP applicaties

De Cloud is al geruime tijd in opkomst en ontwikkelingen gaan hard. Toen Cloud zijn intrede deed in de online wereld was het gros van de mensen sceptisch en niet vertrouwd om alle gegevens in de Cloud te plaatsen.

Dit is vandaag de dag wel het geval en alles gebeurd bijna helemaal in de Cloud Maar de voordelen van de Cloud lijkt duidelijker te worden, en zal in de toekomst meer als verdubbelen.

Omdat de Cloud veel voordelen heeft ten opzichte van in-house ERP systemen, maar hierover later meer.

Sociaal ERP

Er is veel hype rond sociale media geweest en hoe belangrijk - of niet - het is om toe te voegen aan ERP-systemen. Zeker, verkopers hebben snel het initiatief genomen en sociale media-pakketten toegevoegd aan hun ERP-systemen. Velen vragen zich daarentegen toch af of er echt veel winst te behalen is door sociale media te integreren met ERP.

ProAutNorm en ERP-systemen

Door de groeiende markt voor ERP systemen en applicaties zijn en verschillende sectoren/ branches op zoek naar op maat gemaakte (web)oplossingen. Welke naadloos aansluiten op het productieproces.

Om aan deze vraag te voldoen hebben wij bij ProAutNorm een team van professionals. Met dé kennis een maatwerk ERP systeem van begin tot eind, volledig te configureren. Integreren en uiteindelijk implementeren in uw huidige systeem is waar wij ons thuis voelen.

Neem contact op en vraag naar de mogelijkheden en persoonlijk advies!