6 voordelen van een product configurator

Een product configurator kan een mooie toevoeging zijn voor uw website en de verkoop van uw producten. Een online product configurator levert zowel voor u en uw medewerkers als uw (potentiële) klanten voordelen op. Wij geven u graag meer informatie over 6 voordelen van een product configurator.

1. Bespaar tijd en ontzorg uw personeel

Een configurator kan werk van uw personeel uit handen nemen en hiermee uw personeel ontzorgen. De potentiële klant kan dankzij uw website configurator zelf op de website aan de slag met het gewenste product. Hier hoeven ze niet direct uw medewerkers voor te benaderen. De potentiële klant kan zo al wat gaan knutselen en heeft al een idee van de mogelijkheden voordat ze eventueel uw medewerkers gaan benaderen voor vragen en meer informatie.

2. Werk efficiënter

Een van de 6 voordelen van een product configurator is efficiënter werken. Geef uw website bezoekers de mogelijkheid om ook direct een offerte te ontvangen vanuit de 3D configurator. De klant heeft zo direct inzicht of een idee van de kosten. Daarnaast heeft u zelf de informatie ook al ontvangen en kunt u waar nodig is zeer efficiënt te werk gaan met ondersteuning.

3. Verklein de foutenmarge

Alle mogelijkheden worden in een configurator in de software gedefinieerd. Zo wordt de foutenmarge verkleind. In de configurator kunnen namelijk alleen de voorgeprogrammeerde opties worden gekozen.

6 voordelen van een product configurator | ProAutNorm

4. Personalisatie voor de klant

Laat uw klanten online alvast unieke producten samenstellen. Dankzij de software ziet de website bezoeker ook al direct het resultaat van de gekozen opties. Steeds meer mensen zijn op zoek naar unieke producten. Met behulp van deze soort van procesautomatisering geeft u de klant meer vrijheid.

5. Inzicht voor de klant

Een groot voordeel voor de klant is dat hij/zij direct inzicht heeft in het gewenste product. Daarnaast kunnen de bijbehorende kosten van het product direct worden weergegeven. De klant kan zo ook spelen met de verschillende opties en bijbehorende kosten. Het is dan voor een klant ook eenvoudiger aan de slag te gaan en de mogelijkheden te bekijken. De stap om contact op te nemen zal een stuk groter zijn dan het gebruik van een configurator. Dit kan een positief effect hebben op het aantal verkopen voor uw organisatie.

6. Geheel op maat gemaakt

De configurator software voor uw professionele website wordt door ProAutNorm geheel op maat gemaakt. Hierdoor zijn er vele mogelijkheden en gaan we aan de slag op basis van uw wensen en behoeften. Wij kunnen ook de bijbehorende koppelingen verzorgen. Wilt u de configurator bijvoorbeeld direct koppelen met het voorraadsysteem, CRM-systeem of ERP-systeem? Wij verzorgen het geheel voor u!

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Bent u enthousiast na het lezen van de voordelen van een product configurator? Onze adviseurs staan voor u klaar en helpen u graag verder. Neem gerust en geheel vrijblijvend contact met ons op.

Neem contact met ons op