5 voordelen van proces automatisering | ProAutNorm

Dagelijks hebben we tegenwoordig allemaal te maken met verschillende processen. Processen zijn erg breed: van mails versturen en bestanden delen tot prijsberekeningen van op maat gemaakte producten. De processen zullen uitgebreider en ingewikkelder worden naarmate uw organisatie groeit. Een oplossing om het werk te vereenvoudigen en fouten te voorkomen is proces automatisering. Op deze pagina leest u 5 voordelen van proces automatisering.

Proces automatisering

Proces automatisering is het automatisch aan laten sturen van processen in plaats van dit handmatig te doen. Dit zorgt ervoor dat de processen effectiever gaan verlopen en dat processen efficiënter aangestuurd kunnen worden. Om hiervoor keuzes te maken, is het van belang eerst alle processen van uw organisatie in kaart te brengen. Maak vervolgens op basis van deze processen keuzes welke processen u wilt gaan automatiseren. Denk bijvoorbeeld aan processen die momenteel relatief veel fouten opleveren of voor irritaties zorgen.

5 voordelen van proces automatisering

Proces automatisering brengt vele voordelen met zich mee. Wij hebben 5 belangrijke voordelen van proces automatisering voor u op een rijtje gezet.
 

1. Bespaar in uw kosten.

Dankzij het automatiseren van uw processen heeft u beter inzicht in allerlei data. U weet hoe vaak, wie, wat en waar heeft gedaan. U kunt nu ook bepaalde patronen terugzien in uw organisatie. Zo ziet u welke patronen elke dag terugkeren en hetzelfde zijn en welke acties of werkzaamheden buiten het patroon vallen. Aan deze processen kan extra aandacht gegeven worden om processen verder te optimaliseren. Denk bijvoorbeeld ook aan uw voorraadbeheer. Zorg er met automatisering voor dat de informatie altijd up-to-date is en u geen onnodige voorraad kosten heeft.
 

2. Werk productiever samen.

Informatie is de key van elke organisatie en voor uw medewerkers. Een voordeel van proces automatisering is dat collega’s niet langer op elkaar hoeven te wachten om informatie uit te wisselen. De informatie is met proces automatisering voor iedereen (uiteraard afhankelijk van toegang en instellingen) toegankelijk binnen uw organisatie. Er kan daardoor niet alleen productiever, maar ook efficiënter worden gewerkt.
 

3. Geef uw organisatie meer structuur.

De bedrijfsprocessen zijn allemaal in beeld gebracht en u bent gaan automatiseren. Dit zorgt voor meer structuur in uw organisatie. De structuren zijn nu namelijk in kaart gebracht waardoor onder andere foutmarges kunnen worden verkleind. Ondanks het feit dat fouten menselijk zijn en nou eenmaal af en toe gemaakt worden, wilt u de fouten zoveel mogelijk uit uw bedrijfsprocessen weren.
 

4. Werk klantgerichter.

Nu uw systemen aan elkaar zijn gekoppeld krijgt u onder andere beter inzicht in de afhandeling van een order. Op deze manier kunt u verder optimaliseren en klantgerichter te werk gaan. De klant is tenslotte koning. Waar er normaal veel tijd ging naar bijvoorbeeld het proces van leadgeneratie of de berekeningen voor een offerte heeft u dankzij automatisering nu veel meer tijd om daadwerkelijk met de klant om tafel te gaan zitten.
 

5. Zorg voor continuïteit.

Bepaalde processen zullen nog steeds handmatig nagekeken moeten worden. Proces automatisering kan hierbij ondersteunen. Processen blijven namelijk gewoon doorlopen dankzij de automatisering. Is een van uw medewerkers of collega’s bijvoorbeeld ziek of door een andere reden niet aanwezig? De processen gaan nu onverminderd door en dit zorgt voor continuïteit in uw organisatie.

Hulp bij proces automatisering?

Bent u op zoek naar hulp bij proces automatisering? ProAutNorm staat voor u klaar en helpt u graag verder. Neem gerust contact met ons op om te ontdekken wat wij voor u kunnen betekenen. ProAutNorm is een zakelijk dienstverlener op het gebied van proces automatisering waardoor wij u uitstekend van dienst kunnen zijn.

Voordelen van proces automatisering | ProAutNorm

PRN-Group

ProAutNorm is onderdeel van de PRN-Group. PRN-Group is een internationale groep bedrijven met een bewezen staat van dienst op het gebied van staalproductie en proces automatisering. ProAutNorm is de IT-specialist van de PRN-Group en zorgt voor het verbinden van processen.


Neem gerust contact met ons op