Wat is webhosting?

Wat is webhosting? Webhosting is een dienst waar u gebruik van kunt maken om informatie, afbeeldingen en andere content op te slaan. Een hostingpartij biedt u dus ruimte op de server om uw website te hosten, zodat deze door iedereen bezocht kan worden via het internet. Wanneer iemand vervolgens uw domeinnaam intikt, wordt uw website, inclusief inhoud, geladen.

Maar wilt u ook daadwerkelijk dat iedereen uw website kan benaderen? Nee. Ongewenste bezoekers zoals hackers en internetcriminelen willen we liever weren, zodat ze geen schade kunnen toebrengen aan uw website of persoonlijke gegevens van uw klanten kunnen inzien. De veiligheid van de server waar u uw website op host is daarom erg belangrijk.

Wat komt er nog meer bij kijken?

Alleen met het hosten van uw website bent u er nog niet. Tenslotte is het fijn als er regelmatig een back-up gemaakt wordt, mocht er onverhoopt toch iets met uw website gebeuren kan deze back-up altijd teruggezet worden. Daarnaast omvat een hosting pakket vaak de mogelijkheid tot domein registratie, zodat u ook gebruikt kunt maken van een professioneel e-mailadres dat eindigt op uw domeinnaam. Ook biedt een goede hostingpartij u een SSL verbinding, zodat er veilig informatie uitgewisseld kan worden.

Er zijn verschillende soorten hosting mogelijk. Zo kunt u kiezen voor webhosting, waarbij u de capaciteit van een server deelt met andere mensen. Wilt u dit liever niet? Dan kunt u kiezen voor VPS hosting, waarbij u over uw eigen server beschikt. Meestal wordt er gekozen voor managed hosting, waarbij u als klant geen omkijken heeft naar het updaten van uw website.

Webhosting bij een betrouwbare partij

Wanneer u kiest voor ProAutNorm voor het realiseren van uw nieuwe website of webshop bieden we u een bepaald hostingpakket aan. Dit is voornamelijk afhankelijk van de grootte, het aantal bezoekers en de technische eisen van uw website. Uiteraard laten we u niet aan uw lot over wanneer u een keuze moet maken uit de diverse pakketten. Onze specialisten zullen u altijd van professioneel advies voorzien, zodat u voor het beste webhosting pakket kunt kiezen.

Webhosting door ProAutNorm

Een website van ProAutNorm

Een website van ProAutNorm doet wat hij moet doen: hij is uniek, brengt de juiste boodschap over en zit technisch goed in elkaar. In combinatie met veilige en snelle webhosting en een gebruiksvriendelijk CMS-systeem kunt u uw website eenvoudig beheren. Daarnaast bieden we concrete en doeltreffende maatwerkoplossingen voor complexe vraagstukken. Lees hier meer over webhosting door ProAutNorm!

Ik wil een website laten bouwen