Website configurator | Geheel op maat gemaakt

Een website configurator is bij uitstek geschikt om uw (potentiële) klant met een configurator op uw website een goed beeld van uw product te geven. Tegenwoordig is een goede configurator bijna niet meer weg te denken in onze samenleving. Meer en meer mensen oriënteren zich online voor verscheidene producten, van kleding tot meubels, keukens en industriële producten. Wij helpen u bij het optimaliseren van uw verkoopproces!

Wat is een product configurator?

Een product configurator is een software op basis van voor gedefinieerde regels waarmee producenten en/of klanten de producten zelf online naar wens kunnen samenstellen. Wij maken product configurators geheel op maat, de mogelijkheden van uw configurator hangen dan ook geheel af van uw wensen. Wilt u bijvoorbeeld de klant de mogelijkheid geven een een kleur aan te passen of een zeer verfijnd 3D ontwerp weergeven? Een van onze specialiteiten is een 3D configurator. Voor een product configurator worden verschillende benamingen gebruikt, denk aan een configurator, 3D configurator of 3D product configurator.

Mogelijkheden voor koppelingen

Naast het ontwikkelen van uw website configurator, kunnen wij ook de daaropvolgende koppelingen verzorgen. Wilt u de configurator bijvoorbeeld koppelen aan uw voorraadsysteem, CRM of ERP? Dat is geen enkel probleem voor ProAutNorm! Ook dit kunnen wij voor u verzorgen.

Website configurator/Product configurator op maat gemaakt door ProAutNorm en voor Profielnorm

De voordelen van een product configurator

Een product configurator brengt vele voordelen met zich mee. Naast het feit dat wij het voor u kunnen koppelen aan bestaande software, zijn er meer voordelen. Wij zetten voor u 5 belangrijke voordelen van een op maat gemaakte configurator op een rijtje:

  1. Bespaar kostbare tijd: een configurator kan uw personeel ontzorgen. De klant kan zelf online al aan de slag met het product en het product naar wens samenstellen. Dit zorgt ervoor dat uw personeel dit niet eerst moet ontdekken tijdens een gesprek en vervolgens geheel moet uitwerken;
  2. Werk efficiënter: uw (potentiële) klant kan vanuit de configurator direct een (concept) offerte ontvangen. Zo heeft de klant direct inzicht in de kosten van het product en kunt u efficiënter te werk gaan met de informatie die bekend is;
  3. Verklein de foutenmarge: u verkleint de foutenmarge met het gebruik van een configurator. De keuzes en mogelijkheden zijn namelijk in de software al gedefinieerd;
  4. Personalisatie voor de klant: tegenwoordig willen steeds meer mensen graag unieke producten en producten die volledig aan hun wensen voldoen. Met behulp van de product configurator kunnen zij unieke producten online samenstellen;
  5. Inzicht voor de klant: de klant heeft direct een overzicht van het product en de bijbehorende kosten. Zo kan de klant er gemakkelijk voor kiezen nog aanpassingen te doen als hij/zij meer of minder geld wilt uitgeven.
Lees hier uitgebreid meer: 6 voordelen van een product configurator.

Waarom ProAutNorm voor een configurator op uw website?

ProAutNorm is een zakelijk dienstverlener op het gebied van proces automatisering en gespecialiseerd in maatwerk. Onze focus ligt op internetoplossingen en softwareapplicaties. Wij zorgen voor maatwerk software ontwikkeling. De software wordt geheel op basis van uw wensen gemaakt en aangepast, zo ook de configurator.

Ontdek de mogelijkheden!

Wij gaan graag met u in gesprek om de mogelijkheden te ontdekken. Waar liggen de wensen en behoeften voor uw onderneming om door te groeien? Een website configurator kan daar uitstekend bij helpen. Neem geheel vrijblijvend contact op met onze experts voor meer informatie via de onderstaande button. Benieuwd naar meer? Lees hier meer over onze diensten en mogelijkheden.

Maak een afspraak